Nye bombeangreb i Yemen efter sammenbrud i forhandlinger

En alliance under ledelse af Saudi-Arabien udførte fredag nye bombeangreb mod Houthi-oprørerne i Yemens hovedstad, Sanaa, hvor mindst 10 er meldt dræbt af lokale kilder.

Angrebene skete samtidig med, at fredsforhandlinger i Genève om konflikten blev afbrudt, uden at der var sket fremskridt.

Yemen har bedt landets FN-ambassadør om at give Sikkerhedsrådet besked om udviklingen.

Diplomater fra Yemen siger, at de tror på en løsning, hvis forhandlingerne kan fortsætte.

Yemens udenrigsminister, Riad Yasin, beskylder Houthi-oprørerne for manglende vilje til forhandling.

- Vi kom virkelig til Genève med store forhåbninger, men desværre har vi ikke opnået virkelige fremskridt, siger Yasin, som understreger, at der vil blive gjort flere bestræbelser på at finde en fredelig løsning på konflikten.

Oprørerne har krævet, at luftbombardementerne skal indstilles, hvis der skal ske fremskridt ved forhandlingsbordet.

Internationale stormagter er opsatte på at finde en hurtig løsning, da radikale grupper som al-Qaeda på Den Arabiske Halvø synes at blive styrket af konflikten og de kaotiske forhold i landet.

Houthi-militsen i Yemen bliver støttet af Iran.

Houthi-militsen tog magten i Yemen i slutningen af januar. Militsen har for nylig angrebet saudiarabiske provinser Jizan og Najran, men blev slået tilbage hurtigt.

Omkring 2600 mennesker er blevet dræbt under konflikten i Yemen.

Yemens fortrængte præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, har søgt tilflugt hos sine allierede i Saudi-Arabien, som arbejder på at få ham genindsat på posten i Sanaa.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip