Nye folk skal træde frem på amputeret ishockeylandshold

Alle spillerne fra Nordamerika mangler. Landskampsrekordholder Morten Green har fået lov at holde fri, og Nichlas Hardt fortsætter sin landsholdspause.

Det er et amputeret hold, som ishockeylandstræner Janne Karlsson har taget med til firenationersturneringen i Stavanger, hvor Danmark i de kommende dage møder Letland, Frankrig og Norge.

- Sådan er det ofte i den slags turneringer. Man ved aldrig helt, hvilke spillere man har til rådighed. Jeg må se det fra den positive side. Nu får jeg mulighed for at se nogle spillere, der ikke har været så meget med, som nu skal tage mere ansvar, siger Janne Karlsson.

Karlsson peger på Thomas Spelling fra Sønderjyske, der var med ved VM i Minsk, men ikke fik meget tid på isen ved den lejlighed. Også Mads Bødker er tilbage i landsholdstruppen, efter at han afsonede en international karantæne i foråret.

Derudover er Kirill Starkov med for første gang efter den matchfixingsag, der i januar udløste en fyreseddel i Esbjerg og efterfølgende udelukkelse fra landsholdet.

- Jeg kender ham jo, men det skal blive interessant at se ham igen, og se hvordan han håndterer tempoet og intensiteten, lyder det fra Janne Karlsson.

Landstræneren håber, at Allsvenskan-spillere som Jesper Jensen og Frederik Storm kan overføre det stærke spil fra sæsonens første måneder til landsholdet.

- Jeg har set dem flere gang live og på tv, og begge har taget store skridt frem i denne sæson, mener han.

Danmark møder Letland torsdag eftermiddag. Frankrig venter et døgn senere, mens turneringen bliver afsluttet med et møde med ærkerivalen Norge lørdag.

- Vi skal arbejde videre med det, vi begyndte på sidste år, og som vi fortsatte under VM. Vi skal være mere aggressive og intense og vove mere. Vi tog store skridt fremad i sidste sæson, og det skal vi fortsætte med.

- Som træner går man altid efter sejre, men man kigger jo også på præstationen, siger Janne Karlsson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip