Nye regler skal sikre flyrejsende mod konkurs

Det skal være slut med passagerer, som står med håret i postkassen, hvis deres flyselskab går konkurs, og de ikke kan komme hjem fra ferien.

Det mener regeringen, der i næste uge sender et forslag om en ændring af Rejsegarantiloven i høring, skriver Erhvervs- og Vækstministeriet i en pressemeddelelse.

Regeringen vil indføre en ordning, hvor hver passager betaler to kroner i tillæg til billetten, hvis man rejser ud fra en dansk lufthavn.

Pengene havner så i en pulje i Rejsegarantifonden, som skal gå til, at passagerer kan blive fløjet hjem, hvis deres flyselskab går konkurs.

- Jeg er rigtig glad for, at vi har fundet en løsning, som alle i branchen kan bakke op om. Nu sikrer vi, at ingen danskere strander i udlandet, alene fordi deres flyselskab er gået konkurs, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

- Det er godt og trygt for de mange forbrugere, der hvert år rejser på ferie i udlandet, tilføjer han.

Indtil nu har passagerer kun været forsikret imod konkurs, hvis de har tilkøbt en konkursforsikring, da de bestilte billetten. En sådan forsikring koster typisk 20 kroner.

Desuden har man kunnet få refunderet sit tab, hvis ens billet er betalt med et internationalt kreditkort.

Senest, danske flyrejsende var berørt af en konkurs, var i 2012, hvor flyselskabet Cimber Sterling gik konkurs. Det samme var tilfældet, da selskabet Spanair gik konkurs, hvilket ligeledes var i 2012.

/ritzau/

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip