Nye test afslører 23 dopingsyndere fra OL i London

admin

425 uger siden

|

27/05/2016

Dagens topnyheder

23 atleter fra OL i London i 2012 er blevet testet positive for doping, efter at tidligere prøver er blevet gentestet. Det oplyser Den Internationale Olympiske Komité (IOC) ifølge Reuters.

Det er fortsat kun A-prøverne, som er blevet testet, hvorfor navnene på atleterne fortsat ikke er blevet offentliggjort.

265 gamle dopingprøver fra legene i London er blevet testet igen med nutidens forbedrede metoder, og her viser 23 af dem spor af præstationsfremmende stoffer.

- Disse nye test (af de gamle prøver, red.) viser på ny vores dedikation i kampen mod doping. Vi vil holde dopingsynderne væk fra OL i Rio. Det er derfor, vi agerer hurtigt i øjeblikket, siger IOC-præsident Thomas Bach i en pressemeddelelse.

Fremgangsmåden i testene denne gang er den samme som for nylig, hvor 31 prøver fra OL i Beijing i 2008 viste spor af doping. Heller ikke i forbindelse med disse sager er der sat navne på synderne endnu.

Ifølge IOC, som står bag de nye test, kommer de 23 atleter fra seks forskellige lande og har optrådt i fem forskellige sportsgrene ved OL i 2012.

De 265 prøver stammer fra atleter, som også er aktuelle til OL i Rio denne sommer.

Og IOC-præsidenten slår fast, at atleter, der viser sig skyldige i dopingsnyd i enten Beijing eller London, bliver slettet fra startlisterne i august.

- Alle atleter, der findes skyldige i brud på antidopingreglerne, bliver udelukket fra at konkurrere ved OL i Rio i 2016, slår Thomas Bach fast.

IOC meddeler desuden, at skandalen kan tage til i omfang. Der kan være flere sager på vej af samme karakter. Arbejdet med at teste de gamle prøver på ny er stadig i fuld gang, og der er mulighed for, at der kommer flere sager i de kommende uger.

/ritzau/Reuters