Nye tilfælde af svine-MRSA konstateret i Norge

Den antibiotika-resistente MRSA-­bakterie er fundet i fem nye svinebesætninger i Norge, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Det sker efter, at bakterier af typen LA-MRSA blev påvist i en besætning i Nord-Trøndelag for en uge siden. Det norske fødevaretilsyn har krævet, at hele denne besætning aflives.

Nu er myndighederne ved at finde ud af, om andre besætninger kan være blevet smittet. I alt 29 svinebesætninger er blevet undersøgt. Af dem er der kommet prøveresultater fra syv, og i fem af dem er der konstateret smitte.

I flere tilfælde er besætningerne sandsynligvis blevet smittet af svineavlere, skriver NTB.

For knap en måneds tid siden meddelte det norske veterinærinstitut ellers, at den antibiotika-resistente MRSA-bakterie var ved at være fortid i de norske svinestalde.

Instituttet oplyste, at der på det tidspunkt kun var MRSA i én besætning, og at de inficerede dyr ville blive slået ned.

I Danmark er problemet med den resistente bakterie mere udbredt.

Her viste en stikprøve udført for Fødevareministeriet sidste år, at to tredjedele af de danske svinefarme døjer med MRSA.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip