Nye vejrproblemer truer USA

Varmere temperaturer er på vej til de sneplagede amerikanere i den vestlige del af delstaten New York. Men det betyder smeltevand i enorme mængder og fare for oversvømmelser.

Søndag er temperaturerne allerede faldet til omkring de seks til 10 grader, og mandag ventes der temperaturer helt op til 15 grader.

- Der er en varmepukkel på vej fra Den Mexicanske Golf op over det nordøstlige USA, og det betyder, at temperaturen stiger, siger vagtchef, meteorolog Karsten Larsen, DMI.

- Men allerede tirsdag falder temperaturen igen, når vejrsystemet er passeret og kold luft strømmer ned fra Canada. Torsdag kommer frosten tilbage.

Især området omkring Buffalos forstæder er hårdt ramt med to meter høje snedriver.

Myndighederne i delstaten New York har advaret om, at regn og smeltevand kan få hustage til at kollapse. I området omkring byen Buffalo er der allerede meldinger om 30 hustage, der er kollapset.

- Hvis temperaturerne stiger lige så hurtigt, som meteorologerne forudsiger, kan bygninger kollapse, og der er også risiko for alvorlige oversvømmelser, siger New Yorks guvernør Andrew Cuomo ifølge BBC.

- Oversvømmelserne kan være frygtelige. Jeg mener rigtig frygtelige. Oversvømmelser kan være værre end sne, siger han.

Flere veje i Buffalo-området er stadig lukkede på grund af snemasserne. I dele af byen er der faldet op mod 2,4 meter sne.

Andrew Cuomo siger ifølge BBC, at der er pumper, både, sandsække og andet udstyr på vej til de berørte områder.

Omkring halvdelen af USA har været mere eller mindre snedækket i løbet af den sidste uge, og alle 50 delstater har haft frostgrader, oplyste den nationale vejrtjeneste i fredags. Det er dog især den nordøstlige del på grænsen til Canada, som er ramt.

Mindst 13 mennesker er omkommet.

Der er i denne uge målt temperaturer, der er de koldeste for november i USA siden 1976.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip