Nykredit kalder Duegårdens konkurs for overraskende

Andelsboligforeningen Duegården er gået konkurs. Det har Sø- og Handelsretten afgjort fredag.

Retten er kommet frem til, at foreningens "egenbegæring om konkurs kunne fremmes mod Nykredits protest, da foreningen var insolvent og havde retlig interesse i at kunne gå konkurs", skriver retten i kendelsen.

Men Nykredit har kæret kendelsen til landsretten.

- Vi er overrasket over dommens udfald, der har stor principiel betydning for Nykredit, og for hvordan vi ser finansieringen indenfor andelsboligområdet. Og det er derfor, vi har kæret kendelsen til landsretten, siger Nykredits kreditdirektør, Steen Munk.

Andre andelsforeninger følger sagen om Duegården, der ligger på Frederiksberg, med stor interesse. Og det er derfor sagen anses for principiel af Nykredit.

- Det er svært at sige, om flere andelsforeninger vil følge Duegården - og sagen er jo heller ikke afsluttet endnu, siger Steen Munk.

- Men kendelsen overrasker os, og derfor har vi valgt at kære den. Og der er mange, der følger den - både i den finansielle sektor og blandt andelsboligforeninger, siger han.

Der er nemlig flere, der har brændt nallerne via de såkaldte swap-lån, der før finanskrisen var lidt af en fidus.

Men da krisen satte ind, og boligpriserne styrtdykkede sammen med renten, sad andelsforeningerne fast i dyre lån, der ikke kunne omlægges til billigere. Og problemet var, at boliglånet kom til at være højere end værdien af foreningen.

- Renteswap var en normal finansieringsform i 2007. Og vi har også en kendelse fra Realkreditankenævnet, der siger, at vi gav en ordentlig, sober og normal rådgivning på det tidspunkt, siger Steen Munk og afviser, at der er noget at komme efter der.

Nykredit risikerer at tabe op mod en halv milliard kroner på Duegårdens konkurs. Men Steen Munk kan ikke kommentere det tal.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip