Nykredit tager ekstra nedskrivninger efter tilsynsbesøg

admin

|

11/10/2013

Dagens topnyheder

Nykredit Bank har taget ekstra nedskrivninger efter et kontrolbesøg fra Finanstilsynet. Det skriver Ritzau Finans.

Finanstilsynet har blandt andet konstateret, at banken vurderer en stor del af sine store kunder alt for positivt.

Det fremgår af en rapport fra kontrolbesøget.

Ud af 97 engagementer på mere end 50 millioner kroner er en fjerdedel vurderet for positivt, lyder meldingen fra Finanstilsynet, der også har påbudt Nykredit Bank yderligere nedskrivninger.

- Finanstilsynet havde dog stadig væsentlige bemærkninger til både bankens rangordning af kunderne i henhold til risiko og til niveauet for risikovægtningen til solvensformål.

- Finanstilsynet vurderede således, at ratingen i 24 ud af 97 engagementer var for positiv, svarende til 25 procent, skriver Finanstilsynet.

Samlet nedskrev Nykredit for 1604 millioner kroner i årets første tre kvartaler - fordelt på 329 millioner i bankforretningen og 1275 millioner i realkreditdelen.

I samme periode sidste år blev der nedskrevet for 415 millioner kroner i bankforretningen og 1118 millioner i realkreditforretningen.

Særligt bankforretningens nedskrivninger er særskilt negativt påvirket af kontrolbesøget fra Finanstilsynet, fortæller Nykredit.

- Nedskrivningsniveauet er som forventet, men er negativt påvirket af Finanstilsynets inspektion, skriver Nykredit i regnskabet.

Realkreditkoncernen Nykredit Realkredit kom ud af årets første ni måneder med et overskud før skat på 2,1 milliarder kroner, hvilket er en tilbagegang fra samme periode året før, da overskuddet var på 3,2 milliarder kroner.

/ritzau/