Nyoprykkede Hobro har det svært på spillermarkedet

Skrevet af admin

18/07/2014

Mest læste i dag

De har haft travlt i Hobro IK siden klubbens sensationelle oprykning til Superligaen i begyndelsen af juni.

Ikke mindst i den sportslige ledelse, hvor træner Jonas Dal og sportschef Jens Hammer Sørensen har kæmpet hårdt for at gøre spillertruppen klar til den hårde modstand, der venter fra landets bedste hold.

- Det har været hektisk, erkender Jonas Dal.

Da klubben for en måned siden hentede angriberen Emil Berggreen i Brønshøj, var det første gang nogensinde, Hobro købte en spiller fri af en kontrakt i en anden klub. Hidtil havde man udelukkende anskaffet sig folk på fri transfer eller lejeaftaler.

Debuten på transfermarkedet har været en rejse i helt uopdyrket land for superligadebutanterne.

- Det har været en stor opgave for os som lille klub at agere i det marked med agenter. Og i det hele taget finde ud af, hvilke spillere, der er på markedet.

- Vi har mest kigget efter danske spillere for at have et nogenlunde kendskab til de spillere, vi skulle have fat i. Så skulle vi ikke igennem prøvetræninger og den slags, inden vi hentede dem, forklarer Jonas Dal.

Ud over angriberen Berggreen har Hobro skrevet kontrakt med midtbanespillerne Mathias Schlie og Thomas Hansen, samt kantspilleren Martin Mikkelsen.

Men der skal formentlig flere spillere til, hvis truppen ikke skal blive for smal.

- Vi har sagt farvel til lidt flere, end vi havde håbet på. Vi kunne ikke rigtig finde en løsning med de spillere, vi havde lejet i Viborg (Jeppe Grønning, Tobias Perch-Nielsen og Sebastian Andersen, red.). Det er jeg lidt træt af, men det er ikke mig, der sidder med pengepungen.

Også den lejede venstreback Jesper Lauridsen er væk. Han er taget tilbage til FC Midtjylland.

- Det har været svært at agere på så kort tid. Vi har først skullet se, om vi kunne beholde dem, vi havde. Kunne vi ikke det, skulle vi finde nogle andre. For spillerne skal erstattes, så truppen kan være intakt, siger Jonas Dal.

Hobro debuterer i Superligaen søndag eftermiddag mod OB.

 

/ritzau/