Nyslået PLO-formand: Ambitionen er mindre splittelse

Der kommer mere ro hos Praktiserende Lægers Organisation (PLO), efter at Christian Freitag er blevet valgt til ny formand for organisationen.

Det er i hvert fald den nyslåede formands ambition, at PLO vil blive præget af mere enighed og mindre splittelse.

- Det er jeg faktisk helt overbevist om.

- Hvis ikke det lykkes, kan man sige, at jeg er mislykkedes, fordi det er ambitionen. Og det er også min fornemmelse, at opbakningen er betydelig, siger Christian Freitag til Ritzau.

Det var den interne strid om de overordnede linjer i PLO, der førte til, at den nu forhenværende formand, Bruno Melgaard Jensen, trak sig fra posten.

Bruno Melgaard Jensen blev selv formand, da Henrik Dibbern i 2013 trak sig som formand efter en strid om en ny overenskomst.

Den nye formand er glad for, at der først skal forhandles ny overenskomst i 2017, når den nuværende aftale med regionerne udløber.

- Indtil da skal vi samle os ved at lave en masse aftaler med det offentlige om, hvad de praktiserende læger skal yde af service til borgerne, siger Christian Freitag og uddyber:

- Jeg tror i virkeligheden, at den bedste måde at komme til at stå endnu mere sammen på er ved at lave nogle gode aftaler med det offentlige.

Når tiden endelig kommer til at skulle forhandle overenskomst, vil Christian Freitag gå ydmygt til opgaven, da han ved, at det kommer til at blive svært og koste mange timer.

- Men afsættet kan jeg næsten ikke tænke mig bedre, forklarer han.

Den nye formand mener desuden, at han kan bidrage med noget nyt sammenlignet med den forhenværende.

- En af årsagerne er, at jeg har en større del af repræsentantskabet bag mig, end Bruno (Meldgaard Jensen, red.) havde. Det er det, der giver handlefrihed til en formand, hvis der er stor opbakning fra repræsentantskabet.

- Og det er derfor, at vi som forening har måttet skifte vores formand ud. Det er fordi, at det simpelthen ikke fungerer godt nok, når vi har en formand, der ikke har den fornødne opbakning, siger Christian Freitag.

Det er på PLO's repræsentantskabsmøde lørdag i Aalborg, at Christian Freitag er blevet valgt til ny formand.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip