Nyt actionbrag sætter milliardrekord i påsken

Skrevet af admin

05/04/2015

Dagens topnyheder

Actionfilmen "Fast and Furious 7" er på få dage sprunget op på fjerdepladsen på listen over de film, der har hentet flest penge ind i åbningsdagene.

Filmen, der havde dansk premiere skærtorsdag, er sendt ud til mere end 14.000 biografer i 63 lande. Og publikum har demonstreret at anmeldelser betyder mindre. De er nemlig strømmet ind i salene for at se den i påskedagene.

Verden over er der solgt billetter for i alt 384 millioner dollar, svarende til mere end 2,6 milliarder danske kroner - og det er inden filmen har haft premiere i store lande som Rusland, Kina og Japan.

Indtil videre har kun tre andre film været endnu større kassesucceser end "Fast and Furious 7" i premieredagene, nemlig "Harry Potter og dødsregalierne", der tjente 483 millioner dollar ind ved sin premiere, "Harry Potter og halvblodsprinsen" (394 millioner dollar) og "The Avengers" (392 millioner dollar).

Iagttagere forventer, at "Fast and Furious 7" alt i alt vil sælge billetter for op mod syv milliarder kroner på verdensplan.

Herhjemme fik filmen lunkne anmeldelser i de fleste aviser.

- Filmen er en af den slags gakkede macho-fantasier, hvor to mænd kan tæske løs på hinanden med jernstænger uden at lade sig mærke med det, og hvor en tur på hovedet ud ad vinduet fra en giganteksplosion på 5. sal trods alt godt kan udløse en arm i gips. Men kun fordi man med sin krop har afbødet faldet for en blondine, skrev Kim Skotte i Politiken.

Universal Pictures, som står bag filmen, har ikke sparet på de hurtige biler og vilde stunts og har brugt 190 millioner dollar på at lave filmen.

En af filmens stjerner, Paul Walker, blev dræbt i en bilulykke i 2013 i en alder af 40 år. Men ved hjælp af computerteknologi og en række stand-ins er det lykkedes at færdiggøre filmen efter hans død.

/ritzau/Reuters