Nyt legetøj: Nu kan din baby lægge selfies ud på nettet

Blødt interaktivt legetøj gør det nu muligt for babyer og småbørn at tage en selfie, hvorefter det automatisk lægges ud på de sociale medier. Det skriver International Business Times.

Hollandske Laura Cornet er afgangselev på Design Academy i Eindhoven i Holland. Her har hun stået bag et projekt “The New Born Fame", som reaktion på den stigende tendens til babybilleder, der bliver uploadet af forældre til sociale medier som Facebook og Twitter.

Læs også: Den her baby er sejere end dig - og den er ikke engang blevet født

Den nye legetøjsamling består af en “selfie bold”, der kan tage billeder af din baby, en "motion-tracking-sko”, der registrerer barnets bevægelser og en interaktiv sut, som har en indbygget GPS til at overvåge barnets placering. Alle tre elementer af samlingen uploader automatisk fotos og opdateringer til Facebook og Twitter til en beslægtet konto.

Legetøjssamlingen er oprindeligt udtaget for at sætte fokus på spørgsmålet om, hvem der har retten til at oploade billeder af babyer på sociale medier, men Laura Cornet afviser ikke, at samlingen kan sælges i flere lande.

Læs også: Forældre flade af grin: Scanner fanger skørt billede af ufødt baby

- Det kan jo bruges, når barnet er hos en babysitter, og legetøjet sender billeder til mor og far. Det kan dokumentere barnets udvikling på en ny måde, eller bruges som et alternativ til babyalarmen, siger Laura Cornet.

Hun synes, at det er underligt, når forældre involverer andre i deres babys liv, fordi barnet slet ikke er bevidst om, hvor meget det udstilles. Men hvis forældrene beslutter sig for at gøre det, er det generelt accepteret. 

- Jeg har intet imod teknologien, tvært imod er jeg vild med de muligheder, den giver. Men i nogle tilfælde er den nye teknologi endnu ikke udforsket tilstrækkeligt fra et socialt og etisk synspunkt, lyder det fra Laura Cornet.

 

Dagens Gossip