Nyt luftangreb bringer dødstallet i Gaza over 300

Et israelsk luftangreb i den sydlige del af Gazastriben har dræbt syv personer tidligt lørdag, oplyser hospitalskilder.

Dermed har dødstallet i området passeret 300, siden Israel i sidste uge lancerede en militær operation rettet mod militante palæstinensere.

I alt er 303 personer blevet dræbt under den optrappede konflikt. Mange af dem er ifølge FN civile - herunder kvinder og børn.

På den israelske side er to personer blevet dræbt. Den ene var civil, men den anden var en israelsk soldat.

Angrebet natten til lørdag ramte en gruppe personer uden for en moské i den sydlige by Khan Yunis, og tre af de dræbte var angiveligt fra den samme familie, oplyser en beredskabstalsmand.

Den israelske militæroperation begyndte 8. juli med luftangreb mod palæstinensere, der affyrer raketter fra Gaza og ind over grænsen til Israel. Siden har Egypten forsøgt at agere mægler og finde frem til en våbenhvile i konflikten.

Torsdag valgte Israel dog af udvide sin mission med en landoffensiv. Det var i den forbindelse, at den første israelske soldat blev dræbt.

Israelerne går nu primært efter at ødelægge tunnelsystemer, der fører fra Gaza og under grænsen til Israel.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, rejser lørdag til Mellemøsten for at forsøge at stoppe de gensidige angreb mellem israelere og palæstinensere.

Det primære formål med rejsen er at få stoppet kampene i Gazastriben for derefter at forsøge at få fredsprocessen tilbage på sporet i den mangeårige konflikt, der med jævne mellemrum blusser op.

Den seneste optrapning er sket, efter at tre israelske teenagere blev bortført på Vestbredden og senere fundet dræbt. Israel skød skylden på Hamas.

Efterfølgende blev en ung palæstinenser fundet dræbt, i hvad der hævdes at være hævn for de tre døde israelere.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip