Nyt luftangreb dræber seks i Gazastriben

Eskaleringen i konflikten mellem Hamas og Israel fortsætter natten til onsdag.

En nyt israelsk luftangreb på et hus i den nordlige del af Gazastriben har dræbt seks personer, oplyser hospitalskilder. Blandt de dræbte er en leder fra den islamistiske al-Quds-brigade, hans forældre, en kvinde og to børn.

Dermed fortsætter Israels militære operation imod palæstinensiske militante på anden dag.

Angrebet ramte et hjem i Beit Hanoun, som ligger nord for Gaza By, fortæller en talsmand for det lokale beredskab.

I et andet angreb natten til onsdag i byen Rafah blev en ung mand dræbt. Angrebene kommer, efter at 28 personer tirsdag mistede livet, da Israel iværksatte en omfattende militær operation.

24 af dem blev dræbt i lignende luftangreb, mens fire militante Hamas-folk blev dræbt, da de angreb en militærbase nord for Gazastriben.

Tirsdag blev der også affyret raketter fra Gaza mod Jerusalem og Tel Aviv, og urolighederne betegnes som de værste siden november 2012. Flere eksperter har peget på, at dette kan være begyndelsen på en ny intifada - en ny stor folkelig opstand fra palæstinensernes side.

Hamas meddelte tirsdag, at alle israelere vil være mål for den islamiske organisation, efter at et israelsk bombeangreb på et hus i Khan Yunis i det sydlige Gaza kostede otte mennesker livet og sårede 25 andre.

Den israelske regering har omvendt indkaldt 40.000 soldater af reserven, og det tolkes som en mulig optakt til en invasion af Gazastriben.

Konflikten er blusset op efter 12. juni, hvor tre israelske teenagere blev bortført på Vestbredden. De blev senere fundet dræbt.

Efterfølgende blev liget af en ung palæstinenser fundet, i hvad der betegnes som hævn for drabene på de tre israelere.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip