Nyt på vej til Telia- og Call Me-kunder: Mulige prisændringer på vej

19/09/2023 12:20

Nicolai Steinicke

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Norlys har for alvor bragt sig på banen i telemarkedet.

Mest læste i dag

Så kom dagen.

I en strategisk manøvre, der har sendt bølger gennem Danmarks telemarked, har Norlys-koncernen annonceret, at de er tættere end nogensinde på at gøre deres indtog i telebranchen ved at opkøbe Telia Danmark.

Efter tre års intenst arbejde er første etape nu gennemført, men vejen til fuld integration og transformation af telemarkedet er stadig lang.

Direktøren for Norlys, Ulf Lund, forklarer, at selvom handlen er annonceret, er godkendelse fra både Norlys' repræsentantskab og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nødvendig, hvilket forventes at være afsluttet i første kvartal af 2024. Derefter begynder en kompleks opsplitning af Telia fra Telia-koncernen, en proces, der kan tage op til to år.

Men hvorfor har en energi- og fibernetvirksomhed som Norlys pludselig besluttet sig for at bevæge sig ind i telebranchen?

Ulf Lund, direktør i Norlys, forklarer i et interview med B.T., at "Købet af Telia gør os landsdækkende. Det her ændrer Norlys som koncern. Vi kommer tættere på danskerne, og vi får vores Norlys-brand ind i lommerne på mange danskere. Det er strategisk vigtigt."

Konkret betyder dette, at Telia vil omdøbe sig til Norlys, mens Call Me fortsætter under sit eksisterende navn. Alle Telia-butikker vil også skifte navn til Norlys og tilbyde et bredt udvalg af produkter, herunder telekommunikation, tv, streaming, energiløsninger og mere.

For Telia og Call Me's kunder vil dette betyde en styrkelse af infrastrukturen med en investeringsplan for at udvide dækningen, især inden for 5G-netværket. Ulf Lund forsikrer, at de vil være konkurrencedygtige på priser og produkter og sigter mod at vinde markedsandele.

Selvom Telia måske ikke er branchens største aktør i Danmark, ser Norlys potentiale i at gøre dem mere konkurrencedygtige med et 100% dansk fokus og langsigtet investering. Markedet står i øjeblikket stille, og Norlys søger måder at skabe ny dynamik på, når de træder ind på telemarkedet som en betydelig spiller.

"Vi kommer til at ligne YouSee på teleafdelingen. Men vi har også energi og ladestandere. Og det tror vi godt, vi kan få noget ud af. Vi har store ambitioner" afslutter Ulf Lund.

Med Norlys' vision om at ændre telemarkedet og bringe en stærk dansk tilstedeværelse til branchen, er det nu op til tiden og godkendelsen fra myndighederne at afgøre, hvordan denne epokegørende forandring vil forme Danmarks telemarked i fremtiden.