OB sælger marginalspiller til islandsk topklub

OB har tirsdag solgt midtbanespilleren Jacob Schoop til den islandske fodboldklub KR Reykjavik. Her har Schoop skrevet under på en kontrakt, der gælder frem til sommer.

Jacob Schoop kom til OB i sommeren 2011 og har i størstedelen af tiden været fast mand i kamptruppen, mens mængden af spilletid har været svingende.

I den seneste periode har spilletiden været mindre end tidligere, og da Schoops kontrakt udløber til sommer, var det en god mulighed for den 26-årige fynbo at spille resten af foråret på Island.

- Jacob har i flere tilfælde vist, at han er en dygtig fodboldspiller med en god teknik og et godt overblik.

- Han har naturligvis haft det svært med, at vi nu spiller en mere direkte form for fodbold, og derfor har vi forståelse for hans ønske om at prøve sig af i en anden klub.

- Jacob har vurderet, at KR er en klub, der passer godt til hans spillestil, og vi ønsker ham derfor al mulig held og lykke, siger OB's sportsdirektør Jesper Hansen til klubbens hjemmeside.

Skiftet til toppen af den islandske liga er kommet i stand efter grundig og fornuftig overvejelse fra Jacob Schoop.

- Det er en underlig situation, for jeg har ikke ret ofte prøvet at skifte klub. Så det er på den ene side med vemod, at jeg siger farvel til OB, for det gør ondt at sige farvel til de mange mennesker i og omkring klubben, som jeg virkelig kommer til at savne.

- Samtidig er det selvfølgelig også med stor glæde, at jeg ser frem til at få spilletid og vise mig frem i den islandske liga. Jeg har fået et super godt indtryk af KR Reykjavik, der har givet udtryk for, at de rigtig gerne vil have mig.

- Jeg ved, at det er en klub, der prioriterer at spille meget med bolden, hvilket er lidt atypisk for islandske hold, men det har selvfølgelig været en vigtig årsag til min beslutning, forklarer Jacob Schoop.

Schoop slutter sig snarest muligt til KR Reykjaviks trup, der er på træningslejr i Spanien. Han er noteret for 64 kampe og tre scoringer i OB-trøjen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip