Obama beklager dybt to gidslers død under operation

USA's præsident, Barack Obama, beklager torsdag for en antiterroroperation i januar, som kostede et amerikansk og et italiensk gidsel livet på grænsen mellem Afghanistan og Pakistan.

Obama gjorde ikke rede for, hvad det var for en type operation, som dræbte de to gidsler, Warren Weinstein og Giovanni Lo Porto. De var tilbageholdt af al-Qaeda.

- Som ægtemand og far kan jeg ikke bare svagt forestille mig den smerte, som familierne Weinstein og Lo Porto gennemlever i dag, siger Obama med et suk på et kort pressemøde, hvor han ikke svarer på spørgsmål.

Han siger, han tager det fulde ansvar for de to gidslers skæbne og har bedt om en fuld rapport om forløbet.

Under den amerikanske operation blev et ledende medlem af al-Qaeda, Ahmed Farouq, der er amerikansk statsborger, også dræbt.

Obama siger, at de amerikanske styrker ikke vidste, at al-Qaeda havde ført dem til det sted, hvor militæroperationen fandt sted.

- Jeg beklager dybt, hvad der er sket, siger Obama og forklarer, at han har frigivet nogle af de hemmeligholdte oplysninger om operationen, så familierne kan få at vide, hvad der er sket.

Avisen Wall Street Journal skriver, at de to gidsler utilsigtet blev dræbt under et droneangreb på de islamistiske gidseltagere.

Den 73-årige Weinstein blev bortført i den pakistanske by Lahore i 2011, mens han arbejdede for et amerikansk konsulentfirma.

Al-Qaeda havde forsøgt at få ham udvekslet med medlemmer af den islamistiske organisation, som var tilbageholdt i USA.

Weinstein optrådte i videoer i 2011 og 2013, hvor han beder Obama om at hjælpe ham.

Lo Porto, der var hjælpearbejder, blev meldt savnet i Pakistan i januar 2012. Han stammede fra Palermo, og han forsvandt kun tre dage efter, at han var landet i Pakistan.

Han skulle hjælpe med at opføre huse til folk, der var blevet hjemløse under store oversvømmelser i Pakistan i 2010.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip