Obama: Dræbt Putin-kritiker var stor rettighedsforkæmper

Det russiske folk har mistet en af sine mest dedikerede rettighedsbeskyttere.

Sådan lyder reaktionen fra USA's præsident, Barack Obama, der fordømmer fredagens drab på den russiske oppositionsleder Boris Nemtsov, som også er tidligere vicepremierminister i Rusland.

- USA fordømmer det brutale drab på Boris Nemtsov, og vi opfordrer den russiske regering til at gennemføre en hurtig, upartisk og gennemsigtig redegørelse af omstændighederne ved drabet og til at sikre, at de ansvarlige for dette ondskabsfulde drab stilles til ansvar, lyder det i en meddelelse fra Barack Obama.

Boris Nemtsov blev skudt fredag aften i Moskva, og Vladimir Putin, Ruslands præsident, har sagt, at det kunne ligne et lejemord.

Nemtsov er kendt som en af Putins største kritikere.

Barack Obama mødte personligt Boris Nemtsov under et møde i 2009.

- Nemtsov var en utrættelig repræsentant for sit land, og han arbejdede for at give sine russiske medborgere de rettigheder, som alle har ret til, siger Obama.

- Vi sender vores dybfølte kondolencer til Boris Nemtsovs familie og til det russiske folk, der har mistet en af sine mest dedikerede og veltalende rettighedsbeskyttere, fortsætter den amerikanske leder.

Forholdet mellem USA og Rusland er i øjeblikket anstrengt på grund af konflikten i Østukraine, hvor blandt andet amerikanerne beskylder russerne for at støtte prorussiske separatister i blodige kampe. Det benægter Rusland.

Drabet på Nemtsov kommer forud for en stor demonstration denne weekend arrangeret af den politiske opposition i Rusland.

Ifølge nyhedsbureauet AFP siger et udvalg, der rapporterer direkte til Vladimir Putin, at "erfarne" efterforskere er blevet sat på sagen med at opklare drabet på Nemtsov.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip