Obama går fra skulderklap til kølig luft

admin

11 år siden

|

21/03/2013
Og der venter den amerikanske præsident en svær opgave, mener flere eksperter og korrespondenter i regionen, heriblandt BBCs Jon Donnison.»Palæstinenserne er skuffede over den amerikanske leder, og forventningerne er generelt lave,« skriver Jon Donnison fra Ramallah på Vestbredden, hvor mødes skal afholdes.I 2009 kaldte Obama palæstinensernes situation »uacceptabel« og talte om deres lidelser i jagten på et hjemland, men den lovende retorik i palæstinensernes øjne blev aldrig fulgt op.Onsdag var Obama i Jerusalem for at drøfte den spændte situation med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, der påpegede, at hans regering »vil arbejde for fred og en løsning mellem de to stater«.»Vi rækker vores hænder ud for at opnå fred og venskab med det palæstinensiske folk,« sagde Netanyahu, der dog i lighed med Obama påpegede, at Israel har ret til at forsvare sig selv.Ifølge den amerikanske præsident er det afgørende for at opnå fred i Mellemøsten, at der er »en stærk jødisk stat, hvor alle sikkerhedshensyn imødekommes, samt en selvstændig og uafhængig palæstinensisk stat«.Efter Obamas tur til Vestbredden er det planen, at han skal til Jerusalem for at holde en tale for israelske studerende, inden han fortsætter til Jordan fredag.Både israelske og palæstinensiske grupper har gennemført demonstrationer i forbindelse med Obamas besøg. For nylig var der optøjer i Hebron på Vestbredden mellem israelske bosættere og propalæstinensiske demonstranter, der vil have Israels »apartheid« afsluttet, og i Gaza By blev amerikanske flag foran en FN-bygning brændt af.To raketter eksploderede torsdag morgen i en sydisraelsk by nær grænsen til Gazastriben, oplyser israelsk politi ifølge Reuters.En af raketterne slog ned nær et hus, men der er ifølge nyhedsbureauet ingen meldinger om sårede eller omkomne. Ingen har foreløbigt påtaget sig ansvaret for angrebet.

Dagens topnyheder

Og der venter den amerikanske præsident en svær opgave, mener flere eksperter og korrespondenter i regionen, heriblandt BBCs Jon Donnison.

»Palæstinenserne er skuffede over den amerikanske leder, og forventningerne er generelt lave,« skriver Jon Donnison fra Ramallah på Vestbredden, hvor mødes skal afholdes.

I 2009 kaldte Obama palæstinensernes situation »uacceptabel« og talte om deres lidelser i jagten på et hjemland, men den lovende retorik i palæstinensernes øjne blev aldrig fulgt op.

Onsdag var Obama i Jerusalem for at drøfte den spændte situation med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, der påpegede, at hans regering »vil arbejde for fred og en løsning mellem de to stater«.

»Vi rækker vores hænder ud for at opnå fred og venskab med det palæstinensiske folk,« sagde Netanyahu, der dog i lighed med Obama påpegede, at Israel har ret til at forsvare sig selv.

Ifølge den amerikanske præsident er det afgørende for at opnå fred i Mellemøsten, at der er »en stærk jødisk stat, hvor alle sikkerhedshensyn imødekommes, samt en selvstændig og uafhængig palæstinensisk stat«.

Efter Obamas tur til Vestbredden er det planen, at han skal til Jerusalem for at holde en tale for israelske studerende, inden han fortsætter til Jordan fredag.

Både israelske og palæstinensiske grupper har gennemført demonstrationer i forbindelse med Obamas besøg. For nylig var der optøjer i Hebron på Vestbredden mellem israelske bosættere og propalæstinensiske demonstranter, der vil have Israels »apartheid« afsluttet, og i Gaza By blev amerikanske flag foran en FN-bygning brændt af.

To raketter eksploderede torsdag morgen i en sydisraelsk by nær grænsen til Gazastriben, oplyser israelsk politi ifølge Reuters.

En af raketterne slog ned nær et hus, men der er ifølge nyhedsbureauet ingen meldinger om sårede eller omkomne. Ingen har foreløbigt påtaget sig ansvaret for angrebet.