Obama: Islamisk Stat hører ikke til i vor tid

- Alle amerikanerne sørger over tabet af James Foley og beder for "andre amerikanere, som er adskilt fra deres familier."

Det siger USA's præsident, Barack Obama, om Islamistisk Stats halshugning af den amerikanske journalist.

USA's præsident siger efter at have talt med James Foleys familie, at USA vil blive ved med at konfrontere Islamisk Stat, der "begår frygtelige forbrydelser."

- Islamisk Stat hører ikke til i det 21. århundrede, siger Obama, der siger, at hele verden væmmes ved den forbrydelse, som gruppen har begået med halshugningen af Foley.

- Ingen retfærdig Gud ville støtte, hvad gruppen gjorde i går, siger USA's præsident.

Han tilføjer, at IS begår drab og bortfører kvinder og slår alle ihjel, der ikke deler deres "korrupte ideologi."

Han siger desuden, at Islamisk Stat er som en "kræftknude".

Venner, slægtninge og kolleger hyldede samtidig den dræbte amerikanske journalist på sociale medier. Moren til den dræbte priser hans indsats for at gøre den syriske befolknings lidelser kendt for verden.

- Vi har aldrig været mere stolte af vor søn Jim (amerikansk kælenavn for James, red.). Han gav sit liv for at forsøge at give verden indblik i den syriske befolknings lidelser, skriver Foleys mor Diane på Facebook.

- Vi beder indtrængende bortførerne om at skåne de tilbageværende gidslers liv. Ligesom Jim er de uskyldige. De har ingen kontrol over den amerikanske regerings politik i Irak, Syrien eller andre steder. Han gav sit liv for at fortælle om udviklingen i Syrien, skriver hun og kalder den dræbte en "usædvanlig personlighed", og en generøs bror, journalist og person.

Videoen viser også den amerikanske journalist Steven Sotloff, som bliver holdt som gidsel af gruppen. Islamisk Stat truer med også at dræbe Sotloff, hvis USA ikke indstiller luftangreb af gruppen i Irak.

Sotloff, som er freelancejournalist, har været forsvundet siden den 4. august sidste år, hvor han blev bortført nær Syriens største by Aleppo.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, udsendte tidligere onsdag en stærk fordømmelse af drabet på den 40-årige Fowley.

/ritzau/