Obama: Kampen mod IS bliver ved - sammen med Rusland

Der er gjort fremskridt i kampen mod den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) i Syrien og Irak, og bestræbelserne på at komme gruppen til livs fortsætter ufortrødent.

Det slår den amerikanske præsident, Barack Obama, fast ved et pressemøde torsdag aften i Washington.

- Vi vil fortsat bekæmpe Isil (andet navn for Islamisk Stat, red.) aggressivt og fra flere fronter, siger Obama.

- Jeg glæder mig over de fremskridt, vi har gjort på landjorden i Irak og Syrien. Men vi er langt fra at befri Mosul og Raqqa, siger præsidenten om de to store byer, som IS sidder tungt på.

I kampen mod Islamisk Stat er USA nødt til at samarbejde med Rusland, hvis krigen skal vindes. Også selv om amerikanerne ikke nødvendigvis stoler på, at de kan have tillid til russerne.

- Jeg er ikke overbevist om, at USA kan stole på Rusland eller Putin (Ruslands præsident, Vladimir Putin, red.), men vi er nødt til at afprøve, om vi faktisk kan nå frem til en indstilling af fjendtligheder, siger præsident Obama og fortsætter:

- USA er nødt til at forsøge at samarbejde med Rusland i Syrien.

Dog tilføjer den amerikanske præsident, at USA har "alvorlige betænkeligheder omkring Ruslands engagement". Derfor bør russerne vise, at de tager kampen mod IS seriøst.

- Indtil videre har Rusland ikke taget de nødvendige skridt. Tiden er inde til, at Rusland viser, at man virkelig mener det alvorligt, siger Obama.

Rusland deltager militært i Syrien og bakker op om præsident Bashar al-Assads regime.

/ritzau/

 

Dagens Gossip