Obama: Krigen i Syrien slutter næppe i min præsidenttid

Det bliver formentlig ikke i Barack Obamas tid som amerikansk præsident, at konflikten i Syrien afsluttes.

Det siger Obama selv i et interview med tv-stationen Al-Arabiya. Han er præsident indtil begyndelsen af 2017.

- Situationen i Syrien er hjerteskærende, men ekstremt kompleks, siger Obama i interviewet.

Direkte spurgt, om konflikten i Syrien vil være løst, inden han afslutter sin anden embedsperiode, svarer Obama "formentlig ikke".

- Det er et land i en borgerkrig, som er opstået på grund af langvarige uenigheder.

- Det var ikke noget, som USA udløste, og det var ikke noget, som USA kunne have stoppet. Alt for ofte giver folk USA skylden for alt i Mellemøsten, siger præsidenten.

Han understreger samtidig, at han fortsat ikke ser nogen militær løsning på konflikten, og at golfstaterne og andre lande i regionen såsom Tyrkiet er nødt til at samarbejde om at finde frem til en varig løsning.

Tidligere i maj kom det frem, at amerikansk militær er begyndt at træne en mindre gruppe af moderate syriske oprørere i Jordan. Planen er, at de senere kan vende hjem og forsvare sig mod den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat.

Over 220.000 personer menes at have mistet livet i den syriske borgerkrig, og endnu flere er drevet på flugt som følge af blodsudgydelserne.

En international koalition anført af USA forsøger fra luften at bekæmpe Islamisk Stat i Irak og Syrien, hvor gruppen har indtaget store områder.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip