Obama lover at nedkæmpe Islamisk Stat i Syrien

USA er klar til at bruge militær magt i Irak og i Syrien for at nedbryde og i sidste ende ødelægge den terrortrussel, som Islamisk Stat udgør.

Det siger USA's præsident, Barack Obama, i en tale til nationen fra Det Hvide Hus natten til torsdag dansk tid. I talen understreger præsidenten, at han vil gå efter at ramme den ekstremistiske bevægelse, "hvor end den befinder sig" med luftangreb.

- Jeg vil ikke tøve med at bruge magt mod Isil (Islamisk Stat, red.) i Syrien såvel som i Irak, siger Obama.

- Hvis man truer USA, har man ikke noget sikkert helle, siger han.

Hidtil har de amerikanske luftangreb kun fundet sted i Irak for at stoppe Islamisk Stats fremmarch mod det kurdiske område af landet og for at beskytte flere religiøse mindretal mod overgreb.

Den seneste tid er der ifølge Barack Obama blevet udført 150 "succesfulde luftangreb", der har "beskyttet amerikanere i området, dræbt terrorister, stoppet IS' fremmarch og reddet tusindvis af civile liv."

Obama understreger i talen, at USA ikke vil sende amerikanske kampsoldater til Mellemøsten for at kæmpe. I stedet bliver 475 såkaldte militærrådgivere sendt til Irak for at støtte landets hær i kampen mod Islamisk Stat. Amerikanerne skal støtte med træning, efterretninger og udstyr.

Derudover er præsidenten parat til at støtte syriske oprørere, der kæmper mod Islamisk Stat, med våben og træning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip