Obama og Castro har talt i telefon inden topmøde

Præsidenterne i USA og Cuba har talt i telefon sammen inden de mødes ved et topmøde i Panama i weekenden, siger en unavngiven embedsmand i Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg kan bekræfte, at præsident Obama talte med præsident Castro onsdag, inden præsident Obama forlod Washington, siger kilden.

Forinden havde Jorge Leganoa, der er vicedirektør i Cubas statslige informationsagentur, afsløret på Facebook, at den historiske telefonsamtale havde fundet sted, skriver nyhedsbureauet AP ifølge flere medier.

Leganoa meddelte på Facebook, at de to præsidenter har talt i telefon sammen, men oplyser ikke umiddelbart andet.

Det er anden gang, at Barack Obama og Raul Castro taler i telefon sammen. Første gang var i december, da det diplomatiske tøbrud mellem de to lande blev indledt.

De to ledere kommer til at stå på den samme scene senere fredag under topmødet Summit of Americas, der finder sted i Panama.

De har hver deres møderække i løbet af dagen, men er begge til stede sammen med regionens øvrige ledere, når topmødet åbner.

Ifølge den amerikanske tv-station ABC News' oplysninger forventes de to ledere at mødes bilateralt lørdag.

Forholdet mellem USA og den kommunistiske stat i Caribien har været anstrengt siden Fidel Castros militærkup i 1959, som USA reagerede på med handelsembargoer, der stadig kvæler den cubanske økonomi.

Forinden bruddet var Cuba ellers en af USA's mest betydningsfulde handelspartnere. Den amerikanske kongres skal på et tidspunkt stemme om at fjerne handelsrestriktionerne.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip