Obama og Castro mødes til samtaler i New York

27/09/2015 21:18

admin

Nyheder

Mest læste i dag

For anden gang skal USA's præsident, Barack Obama, mødes med Cubas leder, Raul Castro, siden de to lande genetablerede diplomatiske relationer.

Det sker tirsdag i forbindelse med FN's Generalforsamling i New York, oplyser Det Hvide Hus.

Regeringerne i Washington og Havana genetablerede de diplomatiske forbindelser i juli efter mere end et halvt århundreds fjendskab.

Raul Castro, som er lillebror til den tidligere leder og revolutionshelt Fidel Castro, skal for første gang nogensinde tale til FN's Generalforsamling mandag, få timer efter at Obama betræder podiet.

Fidel Castro huskes i FN blandt andet for at have holdt alletiders længste til generalforsamlingen - i 1960 talte han i over fire en halv time.

Lørdag sagde Raul Castro, at USA's embargo mod Cuba er den største hindring for økonomisk udvikling i landet. Udtalelsen faldt under et FN-topmøde om udvikling.

- Denne politik afvises af 188 FN-medlemslande, der kræver dens ophævelse, sagde Raul Castro med henvisning til en FN-resolution, hvor et stort flertal af FN's 193 medlemslande har opfordret til at hæve embargoen.

Castro betegner genetableringen af diplomatiske forbindelser med USA som et "stort fremskridt", men understreger, at der fortsat ikke er kommet en løsning på embargoen.

- Den økonomiske, kommercielle og finansielle blokade mod Cuba er stadig i kraft, som den har været i et halvt århundrede, og det forårsager skader og vanskelige tider for det cubanske folk, siger han.

/ritzau/AFP