Obama opruster i Irak: Sender 350 soldater til Bagdad

USA's præsident, Barack Obama, sender 350 amerikanske soldater til Irak, oplyser Det Hvide Hus.

Det sker for "styrke det regionale samarbejde" mod den militante oprørsgruppe Islamisk Stat (IS).

- Præsidenten har godkendt udenrigsministeriets anmodning om at sende yderligere omkring 350 soldater til Irak for at beskytte vores diplomatiske repræsentation og statsborgere i Bagdad, meddeler Det Hvide Hus i en erklæring.

- USA fortsætter med at støtte den irakiske regerings bestræbelser på at bekæmpe Islamisk Stat, som udgør en trussel ikke bare mod Irak, men mod hele Mellemøsten og amerikanske borgere samt interesser i området, lyder det videre.

Pentagon-talsmand John Kirby uddyber, at beslutningen vil bringe det samlede antal amerikanske soldater i Irak op på 820 personer.

Udmeldingen om den militære oprustning kommer, efter at IS tirsdag offentliggjorde en video, der angiveligt viser det amerikanske gidsel Steven Sotloff blive halshugget.

De amerikanske myndigheder arbejder på at få klarlagt, om videoen er autentisk. Flere regeringskilder i Washington siger, at videoen virker autentisk, men at dens autenticitet ikke formelt er fastslået.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip