Obama: Russiske luftangreb i Syrien styrker Islamisk Stat

03/10/2015 01:03

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Russiske krigsfly gennemførte sent torsdag og tidligt fredag 18 luftangreb i Syrien ifølge en overvågningsgruppe og militære syriske kilder.

Den amerikanske præsident Barack Obama mener, at russernes luftangreb i Syrien styrker den syriske præsident Bashar al-Assad og Islamisk Stat. Det sagde han på et pressemøde fredag.

- Russerne styrker Islamisk Stat, når de bomber og bortdriver den moderate opposition, sagde Barack Obama.

Obama benyttede også pressemødet til at betegne russernes luftangreb som "katastrofale" for mulighederne for at finde en politisk løsning på konflikten i Syrien.

- Fra Ruslands synspunkt er alle oprørsgrupper terrorister, og det er en opskrift på katastrofe, sagde den amerikanske præsident.

- Når russerne ikke skelner mellem Islamisk Stat og moderate sunnioprørere, der har fået nok af Assad, så er man galt på den.

Barack Obama afviser også et samarbejde med russerne om at bombe Islamisk Stat, medmindre Moskva "arbejder for en politisk løsning, snarere end at øge sin militære støtte til Assad".

- Problemet i Syrien er Assad, og den brutalitet han har udvist over for det syriske folk. Vi kommer ikke til at samarbejde med russerne om at angribe nogen som helst, der væmmes over og har fået nok af Assad.

Barack Obama slog også fast, at amerikanerne fortsat vil støtte "moderate oprørere" i Syrien.

- De er grupper, der kan hjælpe med at samle stumperne op og sy dem sammen i efterspillet til Assads styre. Assad vil falde, det er et spørgsmål om tid.

Rusland har insisteret på, at deres luftangreb, der har stået på i tre dage, er målrettet Islamisk Stat.

Samtidig hævder Vesten, at den syriske opposition er blevet ramt af en række af de russiske angreb.

/ritzau/