Obama: Vi vil systematisk ødelægge Islamisk Stat

Barack Obama er snart klar med en slagplan for, hvordan ekstremister fra Islamisk Stat (IS) skal nedkæmpes.

Den amerikanske præsident siger i et interview med NBC, at han i en tale onsdag vil løfte en del af sløret for, hvordan en offensiv mod islamisterne skal strikkes sammen.

Danmark er blandt de 10 lande, der har dannet en såkaldt kernekoalition, som skal bekæmpe IS. Gruppen har over de seneste måneder tilkæmpet sig store områder i både Irak og Syrien.

- Jeg forbereder mig for at sikre, at vi håndterer truslen fra Islamisk Stat i Irak og Syrien, siger Obama ifølge NBC.

- Jeg vil have folk til at forstå, at vi i løbet af nogle måneder ikke bare vil kunne fjerne de militantes momentum. Vi vil systematisk svække deres evner. Vi vil mindske deres territorium og i sidste ende besejre dem, lyder det fra præsidenten, der i forvejen har sendt amerikanske bombefly i luften over Irak for at angribe IS.

Obama vil, inden han orienterer offentligheden, tirsdag møde ledere af Kongressen for at søge opbakning til sin strategi mod IS.

I interviewet indikerer præsidenten dog, at han ikke mener, det ifølge lovgivningen er nødvendigt at få støtte fra Kongressen.

- Jeg er sikker på, at jeg har magt til at beskytte det amerikanske folk. Men jeg synes, det er vigtigt for Kongressen at forstå, hvad planen er, fortæller Obama ifølge NBC.

Samtidig understreger han, at USA ikke er på vej til at sende landtropper ind i hverken Irak eller Syrien.

Foruden USA og Danmark består kernekoalitionen, som skal bekæmpe IS, af Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Italien, Tyrkiet, Polen, Canada og Australien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip