Observatør: 76.021 mennesker dræbt i Syrien i 2014

Det forgangne år blev særdeles blodigt i Syrien, hvor en krig mellem forskellige oprørsfraktioner og præsident Bashar al-Assads regering går mod det fjerde år.

76.021 mennesker har mistet livet i løbet af 2014, melder Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Observatoriet, som står på oprørernes side, ledes af aktivisten Rami Abdulrahman fra et kontor i Storbritannien.

Gruppens oplysninger fra krigen i det svært tilgængelige Syrien er af mange accepteret som troværdige trods kritik fra blandt andet et russisk medie.

Lidt under halvdelen af de dræbte - ifølge aktivistgruppen helt præcist 33.278 - var civile.

I august skønnede FN, at mindst 191.000 har mistet livet i Syrien siden foråret 2011, da fredelige demonstrationer flere steder i landet hurtigt udviklede sig til blodige angreb fra regeringshæren og siden kampe med tunge våben.

I Irak blev der i 2014 dræbt over 15.000 civile og sikkerhedsfolk, viser officielle tal fra regeringen i Bagdad. Det var dermed et af de blodigste år i landet siden 2003, hvor den amerikansk-ledede invasion mod Saddam Husseins regime fandt sted.

I 2014 blev der dræbt over dobbelt så mange som i 2013, hvor tallet var 6522.

Tals fra sundhedsministeriet, indenrigsministeriet og forsvarsministeriet i Indien viser, at 15.538 mennesker blev dræbt i 2014, mens 17.956 blev dræbt i 2007, hvor konflikten mellem sunnimuslimer og shiamuslimer var mest blodig.

- For irakerne har det været det vanskeligste og mest smertelige år på grund af angrebene fra Islamisk Stats terrorbander, siger den irakiske premierminister, Haider al-Abadi, i sin nytårstale.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip