Observatørgruppe: USA-bomber har dræbt 2000 i Syrien

Flere end 2000 mennesker, hovedsageligt militante fra Islamisk Stat, er dræbt i den internationale koalitions luftangreb over Syrien siden efteråret 2014.

Blandt de dræbte er 66 civile, hedder det ifølge opgørelsen fra Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, som har base i Storbritannien.

Hovedparten af de dræbte er ifølge overvågningsgruppen militante fra Islamisk Stat.

Der skal være tale om 1922 dræbte jihadister fra oprørsgruppen, som hærger i både Syrien og Irak.

90 medlemmer af en anden ekstremistisk gruppe Nusra Fronten er også dræbt ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Blandt de dræbte civile var 10 børn og seks kvinder.

I september i fjor indledte USA med støtte fra en række koalitionslande luftangreb over Syrien med det mål at bekæmpe Islamisk Stat.

Amerikanerne har slået fast, at myndighederne efterforsker enhver påstand om et utilsigtet drab på civile i forbindelse med luftangrebene.

I Irak, hvor Danmark bidrager med kampfly mod Islamisk Stat, sker bombemissionen på den irakiske regerings ønske.

Modsat har Syriens regering ikke inviteret USA og koalitionsparterne til at bekæmpe ekstremisterne.

Amerikanerne hævder hjemmel til angrebet i FN-chartrets artikel 51, som handler om ret til selvforsvar mod væbnet angreb.

Omkring 220.000 mennesker er ifølge FN dræbt i Syrien siden 2011.

FN's særlige udsending i Syrien, Staffan de Mistura, har torsdag sendt en invitation til Rusland om at deltage i samtaler i Geneve om løsninger på den syriske konflikt.

- De Mistura har planer om at invitere både oppositionsgrupper og lande, som er interesseret i en løsning på krisen i Syrien, siger den russiske viceudenrigsminister, Gennady Gatilov, ifølge nyhedsbureauet Tass.

- Vi har også fået sådan en invitation, og vi agter at deltage, bekræfter ministeren.

Tidligere forsøg på diplomatiske løsninger på konflikten i Syrien er strandet.

I lang tid var problemet, at oppositionen under ingen omstændigheder ville acceptere deltagelse af Syriens præsident. Samme betingelse lød fra USA og flere andre lande.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip