Odense vil have skovbegravelsesplads

Odense Kommune vil gerne tilbyde en skovbegravelsesplads i Kohaveskoven, hvor man vil kunne få sin sat urne ned. Skovbegravelsespladsen er den første af sin art i Danmark, og supplerer det i forvejen varierede begravelsestilbud i Odense Kommune.

- I Odense Kommune har vi en tradition for en bred vifte af begravelsestilbud, som afspejler de ønsker, som folk måtte have til det sidste hvilested. Nogle vælger et traditionelt gravsted, andre nøjes med en plade med deres navn i plænen på kirkegården, og andre igen foretrækker en urne i en anonym fællesplæne. Nu bliver det også muligt at få sat sin urne ned i en smuk skov. Det glæder mig, at vi som de første i Danmark kan tilbyde dette til de borgere, der måtte have det ønske, siger by- og kulturrådmand Steen Møller.

Det er en lovændring fra 2008, der indeholder muligheden for at anlægge skovbegravelsespladser uden kapel. I Odense har man valgt Kohaveskoven, som er kommunens næstestørste skov på omkring 55 hektar i forbindelse med et stort sammenhængende naturområde på 146 hektar.

Der kræves et tillæg til kommuneplanen for, at der kan bygges en skovbegravelsesplads, og et forslag er derfor sendt i 8 ugers offentlig høring. I den forbindelse inviterer Odense Kommune til borgermøde under åben himmel i Kohaveskoven.

Det foregår på lørdag på parkeringspladsen overfor Landkildevej 60.

 

 

Dagens Gossip