Odense Zoo bombaderes på Facebook: 'I har blod på sjælen'

Det bugner med kulturtilbud i skolernes efterårsferie, men især ét arrangement har vakt interesse i både ind- og udland.

På torsdag vil Odense Zoo offentligt dissekere en cirka et år gammel løveunge, og selvom der altså er flere dage til dissektionen af dyreungen, så bombaderes den zoologiske haves Facebook-side i disse timer med tilfredse kommentarer.

Kritikken kommer primært fra udenlandske brugere af det sociale meide, der i særdeles klare vendinger kritiserer torsdagens arrangement med den døde løveunge i hovedrollen.

'I er mere et slagteri end en zoologisk have. Skiderikker. Jeg troede, Danmark var en klog nation, men efter hvad I har gjort ved løver og andre dyr, så er I alle sammen nogle idioter', skriver Andrea Pedani fra Italien.

En portugisisk kvinde har følgende besked til Odense Zoo:

'Hold op med at dræbe raske dyr! Fra Portugal med foragt.'

Læs også: Så mange elefanter bliver dræbt af danskere hvert år

En kvinde fra New York har også fundet vej til det digitale hjemsted for den fynske have, og hun har dette budskab til folkene i zoo:

'Skam jer. Karma vil ramme jeres gennemblødte og blodige sjæle'.

Hvor kritikken er til at føle på fra de mange udenlandske brugere, så modtager Odense Zoo også mange støttebeskeder fra folk i hele Danmark.

'Hvis ikke der var så langt fra Nordjylland til Odense Zoo, så skulle jeg helt sikkert i zoo med niecer og nevø, for at følge med i hvordan en løve er skruet sammen,' skriver Sabina Elmerdahl Damkjær fra Thisted.

Med masser af klappende smileyer og thumbs up-ikoner roser ‪Troldert Trold‪ ‬fra Assens torsdagens arrangement:

'Tak for jeres evne til at formidle uvurderlig viden om den store verden, vi lever i. Oplysning er vejen til forståelse - og forståelse er vejen til respekt og empati. I dette tilfælde respekt for dyrene.'

Selve hovedpersonen i sagen – den døde løveunge – blev aflivet tilbage i februar og har siden været frosset ned. Rovdyret var sådan set sund og rask, men måtte lade livet, da Odense Zoo ifølge Berlingske Tidende havde fået et overskud af løver, og ikke kunne komme af med den omtalte dyreunge til andre zoologiske haver.

Dissektion af løven foregår torsdag klokken tolv ved søløverne. 

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip