Øjenåbner: Sådan så Lego til piger ud i 1981

Hun er kernesund, rødhåret og noget så nuttet. Men den lille pige på Lego-reklamen fra 1981 skiller sig alligevel markant ud fra de piger, der optræder i legetøjsreklamer i dag.

Hun er nemlig iført jeans, en stribet trøje og kondisko - og det mest opsigtsvækkende; Hun er ikke iført så meget som et strejf af lyserød, pink eller lilla.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Det første smugkig på Lego The Simpsons

Det samme gælder Lego-sættet, hun står med i hænderne. Her er ingen blomster i pastelfarver, alle klodserne er i de klassiske basisfarver og i teksten slår man på, at Lego er bygge-sjov til alle børn. ALLE børn - ikke drenge eller piger hver for sig.

I dag er legetøjet i butikkerne knivskarpt opdelt mellem kønnene. Drengene leger med bil og værktøj, mens pigerne pakkes ind i lyserød verden, hvad enten det gælder Lego-klodser, legekøkkener eller computerspil med feer.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Når man ser reklamen fra 1981 ved siden af en reklamen for "pigeserien" Lego Friends, så får man en nostagisk lyst til at trylle sig tilbage til "de gde gamle dage," hvor piger også godt måtte have lapper på knæene. Hvorfor det er nået så vidt, kan vi kun undre os over.

Se de to reklamer herunder: 

 

Dagens Gossip