Øjenvidner på mark så fly styrte ned

Snesevis af lig lå torsdag spredt omkring vraget af et malaysisk passagerfly på en mark i det østlige Ukraine, siger en reporter fra nyhedsbureauet Reuters, der er på stedet .

Ukraines katastrofeministerium skriver på hjemmesiden, at lig og kropsdele lå spredt i et område på helt op til 15 kilometer væk fra nedstyrtningsstedet.

Mindst 100 lig er blevet fundet, skriver Reuters.

Ødelagte dele fra flyets vinger var stadig markeret med blåt og rødt, som er emblemet for Malaysian Airlines, der tabte forbindelse til Boeing 777 flyet, da det var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur med 295 mennesker om bord.

- Jeg kørte på marken med min traktor, da jeg hørte lyden af et fly og derefter en eksplosion og skud. Jeg så flyet styrte mod jorden og knække over i to dele. Der stod en sort søjle af røg op fra stedet, siger et øjenvidne, der kun ønsker at oplyse sit fornavn, Vladimir.

En oprører fra den prorussiske separatistbevægelse ved navn Sergej siger, at han fra sin balkon så flyet styrte ned.

- Jeg så, at det begyndte at styrte mod jorden fra meget stor højde. Derefter lød der to eksplosioner, siger han.

Han afviser, at oprørerne skød passagerflyet ned.

- Det kan kun ske med et jord til luft missil eller med et kampfly. Oprørerne har ikke sådanne våben, siger han.

Nedskydningen skete i området omkring Donetsk - ved Torez, nær Shakhtersk, der ligger 40 kilometer fra den russiske grænse. Der har været kampe i området mellem ukrainske styrker og prorussiske separatister.

Flyet, der havde rutenummer MH017, forlod Amsterdam kl. 12.10 med kurs mod den malaysiske hovedstad Kuala Lumpur.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip