Økologien stormer frem i kantiner og restauranter

Når du spiser og drikker i landets kantiner, restauranter og hoteller, er der nu større chance for, at mælken i kaffen og din bolle med smør er økologisk. Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik.

Undersøgelsen viser, at fem procent af alle råvarer i de offentlige og private storkøkkener, også kaldet for foodservice-industrien, var økologiske i 2013. Det er ifølge Økologisk Landsforening en fordobling i forhold til 2010.

Formanden for Økologisk Landsforening, Per Krølster, er begejstret for tallene.

- Det er utrolig positivt, at det i stigende grad er økologiske råvarer, der kommer i gryderne og på tallerknerne i landets professionelle køkkener, siger han i en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening.

- Det betyder, at mange tusindvis af danskere på deres arbejdspladser, i børnehaven eller plejehjemmet får serveret mad, som er fri for rester af sprøjtegifte.

Sammenlignet med private forbrugeres brug af økologi, der lå på otte procent i 2013, så er der stadig ikke helt lige så meget økologi på institutionerne, men det ser altså ud til at være stigende.

Det samlede salg af madvarer til foodservice-industrien var i 2013 på 18,4 milliarder kroner. Heraf gik knap en milliard til økologiske madvarer.

Hos Landbrug & Fødevarer forsøger man især at hjælpe de offentlige institutioner på vej. Det fortæller Mette Gammicchia, der er afdelingsleder i afsætning, handel og markedsudvikling i Landbrug & Fødevarer.

-Vi er sparringspartner på flere projekter, hvor kommuner er i gang med en omlægning til økologi i deres offentlige køkkener, og her hjælper vi med at gøre processen så let som mulig, siger hun i en pressemeddelelse.

Tallene fra Danmarks Statistik viser blandt andet, at hele 41 procent af det samlede økologiske salg til landets storkøkkener udgøres af mejeriprodukter.

Økologisk kød bruges derimod ikke særlig ofte i foodservice-køkkenerne, og udgør kun tre procent af det samlede salg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip