Østergaard: Fint at Thorning genfortæller udlændingepolitik

De Radikales leder, Morten Østergaard, undlader i sin første reaktion på Socialdemokraternes udlændingeudspil at indlede et nyt opgør med regeringspartneren gennem de seneste fire år.

Det er ellers velkendt, at der er store forskelle på De Radikales og Socialdemokraternes udlændingepolitik.

Blandt andet går De Radikale til valg på at fjerne 24-års reglen, så det bliver lettere at få ægtefælle til Danmark, mens Socialdemokraterne taler for en strammere udlændingepolitik.

I en skriftlig kommentar til Ritzau fokuserer Morten Østergaard dog på de punkter, hvor de to regeringspartier er enige:

- Så vidt jeg har hørt det, har Socialdemokraterne i store træk genfortalt regeringens nye og afbalancerede udlændingepolitik, og det, synes jeg da, er fint.

- Og så er det jo velkendt, at Socialdemokraterne har et ønske om at fastfryse udviklingsbistanden, men det er som bekendt ikke regeringens politik, skriver Morten Østergaard.

Netop udviklingsbistanden er det punkt, som møder størst modstand blandt partierne i rød blok, hvor også SF og Enhedslisten kritiserer regeringen for at fastfryse udviklingsbistanden på et lavere niveau, end man lovede i regeringsgrundlaget.

Og samtidig tage af bistandsmidlerne til at betale for asylansøgere i Danmark.

Ser man bort fra udviklingsbistanden, er der ifølge Morten Østergaard ikke nogen forslag i S-udspillet, som på afgørende vis ændrer på den flygtningesituation, som Danmark og andre europæiske lande står over for:

- Jeg har endnu ikke set forslag fra hverken Venstre eller Socialdemokraterne, der kan ændre på de store flygtningestrømme i verden.

- Og jeg synes, vi skal koncentrere os om, hvordan vi kan give asylansøgerne en god modtagelse og få dem ud i arbejde så hurtigt som muligt, siger Morten Østergaard.

Han mener, at kapløbet om asylstramninger mellem partier i rød og blå blok nu bør stoppe.

- Jeg synes egentlig, at det ville klæde alle at bruge resten af valgkampen på reelt at diskutere, hvordan vi udnytter opsvinget til at få danskerne i arbejde og forbedret velfærden, i stedet for at bilde danskerne ind, at løsningen på vores udfordringer er at sende regningen til dem, der har mindst i verden, og dem der har mindst i Danmark, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

 

Dagens Gossip