Østergaard: Vi rejser os efter valgnederlag

20/09/2015 15:56

admin

Nyheder

Mest læste i dag

De Radikales leder, Morten Østergaard, blev hverken overrasket eller hylet ud af den, fordi flere partifæller på landsmødet i Nyborg Strand kritiserede valgnederlaget, som decimerede folketingsgruppen fra 17 til 8 mandater.

Det siger han ved landsmødet, hvor flygtningekrisen også dominerede debatten ligesom efterkritikken af folketingsvalget.

- Man kan næppe finde nogle Radikale, der ikke er kede af, at vi fik et resultat, hvor vi mistede regeringsmagten. Men det er tydeligt, at vi har gejsten. Det er selvfølgelig på et trist bagtæppe med en flygtningesituation, der er eksploderet voldsomt, siger han.

De Radikale kæmper for, at Danmark tager flere flygtninge end de 1000, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) torsdag lovede EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, at tage, inden EU-topmødet skal fordele 160.000 flygtninge.

Danmark, Storbritannien og Irland er ikke med i EU's fælles asylpolitik, men tager deres antal flygtninge frivilligt.

- For en uge siden var det et stort, blinkende nul, som stod på regeringens dagsorden. Nu er vi trods alt kommet derhen, hvor man erkender opgaven med at få de flygtninge placeret og integreret, siger Morten Østergaard.

Han håber på et "massivt løft" i humanitær bistand, når ulandsbistanden skal omlægges.

Spørgsmål: - Er Socialdemokratiet på vej væk fra De Radikale, hvis partiet indgår en udlændingeaftale med Venstre og Dansk Folkeparti?

- For os er substansen det afgørende. Vi mener det samme nu, som da vi sad i regering. Det håber jeg også, at Socialdemokraterne gør. Det burde give afsæt til en bred aftale om flygtningesituationen, siger Morten Østergaard.

Spørgsmål: - Så I er ikke slået?

- Nej. Vi synes, at de økonomiske, grønne og sociale udfordringer er de centrale, siger Morten Østergaard.

/ritzau/