Østers-turist gør perlefund ud over det sædvanlige

Selv de største overraskelser kan komme ud af det blå. Det må en østers-turist i lørdags have erkendt, efter at hun gjorde noget af et perlefund, skriver DR Syd.

Hele 30 perler i den samme østers var det usædvanlige fund for en kvinde fra Randers-egnen.

Et selskab på 35 personer havde samlet østers i Vadehavet, og da de skulle spise de grillede skaldyr, vrimlede det pludselig med perler.

- Der er da noget i den, sagde hun og spyttede et par perler ud, fortæller Benny Thomsen, der er kusk på de såkaldte østers-safarier på Mandø.

Men de første perler blev efterfulgt af flere. Og til sidst lå der altså 30 perler, som hun havde fundet i den samme østers.

Benny Thomsen fortæller til DR Syd, at han ganske vist har været af sted i mange år og tidligere har haft tre enkelte perlefund.

- Og så lige pludselig finde 30 i én østers, så tænker man, at der er noget galt, siger Benny Thomsen.

Den heldige østers-jæger blev da også meget overrasket over sit fund og planlægger ifølge Benny Thomsen at få lavet smykker af sit fund.

- Det her, tror jeg, er danmarksrekorden. Jeg ved, at Margrethe Vestager engang har fundet en østers med tre perler i, men 30 lyder helt skørt, siger Benny Thomsen.

Det var i 2011, at den tidligere økonomi- og indenrigsminister over en frokost med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) opdagede en perle på sin tallerken med østers.

/ritzau/

 

Dagens Gossip