Østeuropæer holdt gidsel i Oslo og krævede en million

En østeuropæisk mand er blevet pågrebet, efter at han mandag formiddag tog en ansat på et hotel i Oslo centrum som gidsel.

Manden fremsatte en bombetrussel, krævede frit lejde og en million euro (omkring 7,5 millioner kroner), men situationen blev dog løst af norsk politi mandag eftermiddag.

- Det blev hurtigt klart, at hotellet savnede en af sine ansatte, og at han blev betragtet som gidsel, siger stabschef Johan Frederiksen fra Oslo politi.

En anden hotelansat modtog på hotelværelset, hvor situationen udspillede sig, en papirlap med gidseltagerens krav.

Ifølge politiet opererede gidseltageren alene, og man mistænker ham ikke for at have forbindelse til terrorvirksomhed. Bombetruslen viste sig ikke at være reel.

Gidslet var en rengøringsmedarbejder, som blev truet.

- Han blev truet med et elektrochok-våben og kniv. Det var svært belastende for gidslet, som ellers er uskadt, siger Johan Frederiksen.

Den pågrebne mand opholdt sig som gæst på hotellet og har boet der siden 3. december. Han snakker godt engelsk og har været i Norge som turist.

Politiet ønsker ikke at give flere oplysninger om, hvad situationen drejede sig om, men skriver på det sociale medie Twitter, at de ikke har nogen grund til at tro, at det skulle have forbindelse med uddelingen af Nobels fredspris.

Begge prismodtagere ankommer til Oslo i disse dage forud for uddelingen onsdag, hvorfor der er et stort opbud af politi og helikoptere i hovedstaden.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip