Offensiv mod Islamisk Stat rykker mod endnu en by

Den amerikanskledede koalition, der angriber Islamisk Stat fra luften i Irak, har indledt luftangreb mod den militante bevægelse i byen Tikrit, siger amerikanske kilder.

- Nu begynder missionen for at tilbageerobre Tikrit for alvor, siger en anonym forsvarskilde til AFP.

Ifølge Reuters er de amerikanskledede bombardementer ved Tikrit den største samarbejdsmission mellem den internationale koalition, Iraks hær og Iran-støttede militser, og det anses som et nyt kapitel i kampen mod Islamisk Stat.

Der skulle angiveligt være tale om luftangreb mod mål i "dusinvis". Målene er blevet lokaliseret efter en dags rekognoscering fra overvågningsfly i løbet af onsdagen.

Tidligere på dagen meddelte den irakiske præsident, Fouad Masoum, at koalitionen snart vil indlede luftangreb mod Islamisk Stat i byen, der er kendt som den tidligere præsident Saddam Husseins fødeby.

Irakiske regeringsstyrker har sammen med iranskstøttede paramilitære grupper forsøgt at presse Islamisk Stat ud af Tikrit, men hidtil uden for alvor at kunne presse den aggressive militante bevægelse.

Præsident Masoum sagde, at de indledende operationer i Tikrit gik i gang tirsdag.

- De begynder med rekognosceringsmissioner. Derpå samler de meldingerne fra luften og derefter begynder luftoperationerne, sagde den irakiske præsident.

Yderligere bekræftede to militærkilder og lokalpolitikeren Hadi Al-Khazraji onsdag over for Reuters, at Iraks hær har genoptaget angrebet på IS i Tikrit.

- Militære operationer er begyndt omkring klokken 09 i Tikrit ved at slå ned på Islamisk Stats positioner ved hjælp af artilleri, mortergranater og raketter, sagde Hadi Al-Khazraji.

Danmark er en del af den internationale koalition, der udfører luftbombardementer i Irak. Men om de danske styrker er med i angrebene på Tikrit vides ikke.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip