IS offentliggør interview med jordansk pilot

30/12/2014 22:59

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Islamistisk Stat har offentliggjort, hvad den kalder "et interview" med en jordansk pilot, som blev taget til fange i Syrien i sidste uge.

I udtalelser, som angiveligt kommer fra piloten, siger han, at hans fly blev ramt af et varmesøgende missil.

Det amerikanske militær afviser imidlertid, at det jordanske fly blev skudt ned.

- Der er tydelige beviser på, at Islamisk Stat ikke skød flyet ned, som gruppen påstår, hedder det i en udtalelse fra US Central Command, der koordinerer den amerikansk-ledede alliances luftkrig i Syrien og Irak.

I erklæringen gives der ingen forklaring på hændelsen, men det bekræftes, at flyets jordanske pilot blev taget til fange af Islamisk Stat.

Det jordanske militær og pårørende til den tilfangetagne pilot har oplyst, at hans fly blev skudt ned nær den militante gruppes hovedkvarter i byen Raqqa.

Interviewet med den tilfangetagne pilot blev offentliggjort af IS i det engelsksprogede onlinemagasin Dabig mandag sammen med fotografier af piloten, den 26-årige premierløjtnant Maaz al-Kassasbeh.

Han bliver yderligere citeret for, hvordan luftangrebene i Syrien bliver organiseret i den amerikansk-ledede koalition. Han siger, at det var hans rolle at ødelægge anti-luftskyts på landjorden og sørge for dækning af de øvrige fly.

Kassasbeh blev taget til fange den 24. december, efter at hans F-16-jager styrtede ned under en mission mod jihadisterne over det nordlige Syrien.

Pilotens far, Safi al-Kassasbeh, har indtrængende opfordret IS til at behandle hans søn som en gæst.

Det er første gang, at den amerikansk-ledede koalition har mistet et fly, siden den begyndte luftangrebene mod IS i september.

Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Jordan og Bahrain indgår i den koalition af lande anført af USA, er bekæmper IS fra luften.

Australien, Belgien, Storbritannien, Canada, Danmark, Frankrig og Holland deltager i angrebene, men kun i Irak.

/ritzau/AFP