Offer for sexovergreb sigtes nu for afpresning

En dreng, der tilsyneladende var offer for idrætsleders sex-forbrydelse, er torsdag nu selv blevet sigtet af politiet.

Han har nemlig udsat idrætslederen for afpresning, mener Nordsjællands Politi.

Sagen får dermed en ny dimension: Tilsyneladende var den påståede gerningsmand også selv offer - ligesom offeret selv er blevet gerningsmand.

Den 15-årige sigtes for at have udnyttet situationen på kriminel vis - han skal have afpresset 50.000 kroner af idrætslederen.

Torsdag var drengen og en bisidder indkaldt til afhøring hos politiet, og her blev sigtelsen rejst.

- Han har ikke ønsket at tage stilling til sigtelsen for afpresning. Den vil han lige tygge lidt på, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen til Ritzau.

Men tilsyneladende er der ikke strid om, hvorvidt drengen faktisk har modtaget det store beløb af idrætslederen, der er sidst i 40'erne.

- Nu skal vi færdiggøre efterforskningen, og derefter vil sagen blive lagt op til juridisk vurdering, siger Henning Svendsen.

Om nogen tid skal anklagemyndigheden altså tage stilling til to sager: Om der er beviser for, at idrætslederen begik et sexovergreb mod drengen - og om drengen skal tiltales for afpresning.

Det var i mandags, at idrætslederen blev anholdt og derefter fremstillet i et grundlovsforhør.

I Retten i Helsingør erkendte manden, at han havde haft et seksuelt forhold til drengen på et hotel i Kolding.

Selv om han nok havde handlet moralsk forkert, afviste han at have overtrådt straffeloven.

- Jeg burde have tænkt: Har en 15-årig dreng, som jeg ved er til piger, lyst til at være sammen med en halvfed 48-årig mand, sagde manden ifølge Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg er hverken homoseksuel eller pædofil. Jeg har simpelthen ingen anelse om, hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde, udtalte han ifølge avisen.

Efter hjemkomsten fra Kolding skal en kammerat til drengen have sagt, at der er "penge i pædofili." Derefter krævede den 15-årige i alt 50.000 kroner betalt i rater. Det var tilsyneladende prisen for at tie stille.

Til sidst blev det dog en sag for myndighederne, da den 15-åriges familie gik til politiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip