Officielt: Vettel afløser Alonso hos Ferrari

Sæsonens sidste Formel 1-grandprix i den kommende weekend bliver samtidig det sidste med Fernando Alonso bag rattet i en Ferrari-racer.

Torsdag har det italienske mandskab officielt bekræftet, at den tidligere verdensmester forlader holdet ved udgangen af denne sæson. Alonso har kørt for Ferrari siden 2010.

- Det er ingen let dag i dag, selv om jeg altid ser fremad med entusiasme. Efter denne sæson er min rejse med Ferrari slut, siger Fernando Alonso på holdets hjemmeside.

Alonso blev verdensmester som kører for Renault i 2005 og 2006, mens det hos Ferrari er blevet til 11 grandprix-sejre og tre samlede andenpladser i VM-regnskabet.

Med spanierens afgang er der et ledigt sæde på det traditionsrige team, som det samtidig ligger fast, at tyskeren Sebastian Vettel overtager.

Den firedobbelte verdensmester har skrevet en treårig kontrakt og forlader dermed Red Bull for at blive teamkollega med Kimi Räikkönen hos Ferrari.

- Dette betyder, at en livslang drøm er gået i opfyldelse. Da jeg var barn, var Michael Schumacher i den røde bil mit store idol, og det er en stor ære endelig at få lov at køre en Ferrari, siger Sebastian Vettel til hjemmesiden.

Rygterne om Fernando Alonsos afgang har svirret længe, og det ligger i luften, at spanieren er kørt i stilling til en tjans på Kevin Magnussens McLaren-hold, hvor han skal afløse enten Magnussen eller Jenson Button.

McLaren har dog udbedt sig betænkningstid indtil december, før holdet vil løfte sløret for sine fremtidsplaner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip