OL-chef om første Rio-billet: Fedt - så er vi i gang

Danmark sikrede sig tirsdag den første af forhåbentlig mange billetter til OL i Rio de Janeiro om to år.

Nationspladsen kom i hus i Granada i Spanien, hvor skytten Stine Nielsen blev nummer seks i VM i finalen i 10 meter 40 skud.

OL-billetten er en slags mærkedag i Danmarks Idrætsforbund (DIF), hvor chef de mission, Morten Rodtwitt, glæder sig over Stine Nielsens indsats.

- Så er vi i gang.

- Det var forventeligt, at den ville komme, når skydning er så tidligt i gang med kvalifikationen til OL, og vi samtidig kender de danske skytters niveau.

- Det er en mærkedag, hvor vi siger: fedt, nu er den første hjemme, siger Morten Rodtwitt, der har afløst Jesper Frigast som Danmarks chef de mission.

23-årige Stine Nielsen deltog for to år siden ved OL i London, og håbet er, at hun kan blande sig i toppen i Brasilien om to år.

- Stine har udviklet sig super og har god erfaring fra OL i London, VM og World Cup-stævner. Det bliver spændende at se, om hun kan komme videre op og blande sig i toppen, siger Rodtwitt.

Danmark har gode OL-traditioner inden for skydning. Anders Golding sørgede for en dansk sølvmedalje i skeetskydning ved OL i London i 2012.

/ritzau/

 

Dagens Gossip