Olesen efter triumf: Føles fantastisk efter hårdt år

Golfspilleren Thorbjørn Olesen sikrede sig søndag karrierens tredje titel på European Tour, da han vandt Alfred Dunhill Links Championship i Skotland.

Efter de tidligere sejre i 2012 og 2014 var det forløsende at vinde igen på touren efter et resultatmæssigt skuffende år.

- Det føles helt utroligt. Det har været et meget hårdt år, og at stå her med trofæet er utroligt. Det er særligt en god følelse at stå St. Andrews efter at have spillet på tre forskellige baner i turneringen, siger Thorbjørn Olesen til European Tours hjemmeside.

Han førte med tre slag inden den sidste runde søndag og vandt turneringen med to slag ned til Brooks Koepka og Chris Stroud, begge fra USA, der delte andenpladsen.

Men undervejs var Olesen ved at smide føringen. Blandt andet grundet en dårlig start med en dobbeltbogey og en bogey på andet og tredje hul.

- Jeg blev for aggressiv på det andet hul. Når man bliver for aggressiv på en golfbane, bliver man straffet for det. Jeg fik hold om mig selv og vidste, at jeg havde prøvet det før. Derefter spillede jeg tålmodigt.

- Det har været en god uge med tre gode runder til at starte med, og jeg holdt sammen på det i den sidste runde, siger Olesen.

Med sejren blev den 25-årige Olesen den yngste dansker, der vinder tre turneringer på European Tour. Ifølge tourens hjemmeside vil Olesen avancere til en plads blandt de 75 bedste på verdensranglisten.

Sejren i Skotland indbringer desuden danskeren en førstepræmie på 708.171 euro svarende til lidt under 5,3 millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip