Oliepris når ny bund efter kontroversiel Opec-beslutning

admin

|

27/11/2014

Dagens topnyheder

De olieproducerende lande i organisationen OPEC er på et møde torsdag blevet enige om at fastholde et mål om at producere 30 millioner tønder olie dagligt, skriver Wall Street Journal.

Samtidig med mødet i den østrigske hovedstad er prisen på en tønde olie faldet til det laveste niveau i fire år, omkring 72,25 dollar for en tønde.

Prisfaldet kommer efter beslutningen om, at landene ikke vil begrænse produktionen for at tvinge prisen op.

Oliepriserne er faldet med mere end en tredjedel siden juni, efter at blandt andet USA har øget produktionen af skiferolie betydeligt.

Oliekartellets 12 medlemslande har været under pres fra sine fattigste deltagere, Venezuela og Ecuador, som ikke kan holde deres statsbudgetter på grund af de faldende oliepriser. De vil have priserne op i en fart.

De magtfulde lande ved Den Persiske Bugt anført af Saudi-Arabien har afvist opfordringen til at skrue ned for oliehanen for at skabe større efterspørgsel og dermed højere pris på olie.

De skæver til USA, som med udvindingen af skiferolie inden for de seneste år er blevet en af verdens største olieproducenter og har udtyndet det magtpotentiale, som OPEC tidligere havde.

For danske forbrugere betyder det, at de seneste måneders relativt lave benzinpriser ikke er i fare lige nu.

/ritzau/