Olsen Dyhr: Jeg er formandskandidat

Efter en uges overvejelser har Pia Olsen Dyhr besluttet sig for at stille op som kandidat til SF's formandsvalg i næste måned, skriver Politiken.

- Jeg stiller op som formand for SF. Jeg tror, at SF har en berettigelse i dansk politik. Danmark ville være fattigere, hvis SF ikke var her, og vi har brug for at genrejse partiet. Det vil jeg gerne være med til, siger Pia Olsen Dyhr til Politiken.

Hun er dermed den første kandidat, der melder sig til formandsvalget, om hvem der skal efterfølge Annette Vilhelmsen som formand for SF.

Hun stillede også op til formandsvalget i 2005, hvor hun dog tabte til Villy Søvndal.

Flere SF-profiler har opfordret Pia Olsen Dyhr til at stille op som formand. Senest den tidligere partiformand Holger K. Nielsen, der onsdag pegede på Dyhr.

SF er inde i et af partiets værste kriser, da partiet blev splittet på grund af uenigheden om aktiesalget af en andel af Dong Energy til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Uenigheden førte til, at Annette Vilhelmsen trak sig som formand og hev partiet ud af regeringen.

Det førte til, at de to næstformænd Mette Touborg og Peter Westermann meldte deres afgang. Desuden søgte de tidligere SF-ministre Astrid Krag, Ida Auken og Ole Sohn over i de to resterende regeringspartier S og R.

SF vælger ny formand på et ekstraordinært landsmøde den 1.-2. marts.

/ritzau/

 

Dagens Gossip