Olsen Dyhr: Jeg er formandskandidat

Skrevet af admin

06/02/2014

Mest læste i dag

Efter en uges overvejelser har Pia Olsen Dyhr besluttet sig for at stille op som kandidat til SF's formandsvalg i næste måned.

- Jeg stiller op som formand for SF. Jeg tror, at SF har en berettigelse i dansk politik. Danmark ville være fattigere, hvis SF ikke var her, og vi har brug for at genrejse partiet. Det vil jeg gerne være med til, siger Pia Olsen Dyhr til Politiken.

Hun er dermed den første kandidat, der melder sig til formandsvalget, om hvem der skal efterfølge Annette Vilhelmsen som formand for SF.

Hun stillede også op til formandsvalget i 2005, hvor hun dog tabte til Villy Søvndal.

Flere SF-profiler har opfordret Pia Olsen Dyhr til at stille op som formand. Senest den tidligere partiformand Holger K. Nielsen, der onsdag pegede på Dyhr. Samme melding lyder fra Steen Gade, Pernille Vigsø Bagge, Mette Touborg, og Karina Lorentzen.

SF er inde i et af partiets værste kriser, da partiet blev splittet på grund af uenigheden om aktiesalget af en andel af Dong Energy til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Uenigheden førte til, at Annette Vilhelmsen trak sig som formand og hev partiet ud af regeringen.

Det førte til, at de to næstformænd Mette Touborg og Peter Westermann meldte deres afgang. Desuden søgte de tidligere SF-ministre Astrid Krag, Ida Auken og Ole Sohn over i de to resterende regeringspartier Socialdemokraterne og De Radikale.

Efter SF's farvel til regeringen fremhæver Pia Olsen Dyhr, at man nu kan bringe partiets uenigheder med S og R frem i lyset.

- SF har en mulighed for at præge den her regering rigtig meget og tage de kampe, som vi hidtil har taget i regeringen, men som vi jo nu kan tage i fuld offentlighed, siger Pia Olsen Dyhr til Politiken.

Olsen Dyhrs kandidatur bliver modtaget med smil hos partiets gruppeformand og politiske ordfører Pernille Vigsø Bagge.

- Tak for at du stiller op, Pia. Det har vi brug for og det giver håb for en rød-grøn genrejsning af SF. Vi har bidt i græsset, men nu kommer vi stærkt tilbage. God vind i kampen om formandsposten. Vi er mange der støtter op, skriver hun på Facebook.

SF vælger ny formand på et ekstraordinært landsmøde den 1.-2. marts.

/ritzau/