Olsen er bekymret over Højbjergs bænkerolle i Schalke

01/10/2015 15:43

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Pierre-Emile Højbjerg har ikke fået den spilletid i Schalke 04, som fodboldlandstræner Morten Olsen havde håbet.

I sommerens transfervindue blev Højbjerg udlejet fra Bayern München til Schalke 04 i resten af sæsonen, men danskeren er kun blevet brugt som reserve indtil videre.

- Selvfølgelig er jeg bekymret. Det er klart. For han skiftede for at spille. Men så igen: Schalke spiller også europæisk fodbold, og holdet spiller mange kampe.

- Nu har han fået lidt spilletid på det seneste, men han skal da også være bekymret, siger Olsen.

Den danske landsholdsspiller skal om en uge være med til at forsøge at slå Portugal på udebane i EM-kvalifikationen. Og Olsen kunne godt bruge Højbjerg i fuld kamptræning.

- Kortsigtet er det - set lidt egoistisk fra vores synspunkt - lige nu ikke den bedste løsning. Men det kan være, at det bliver det på lang sigt. Og det er det vigtigste for ham selv, påpeger Olsen.

I den seneste 0-0-kamp mod Armenien blev Højbjerg i anden halvleg brugt som defensiv midtbane, men det er ikke sikkert, Olsen vil gentage den disposition mod portugiserne.

- En position som den kræver, at vi dominerer kampen som i de sidste 20 minutter mod Sverige, hvor vi var totalt dominerende. Så er Pierre den rette, siger Olsen.

Han henviser til venskabskampen mod Sverige i maj 2014, hvor Højbjerg fik debut, og Danmark vandt 1-0.

- Mod andre modstandere mangler han på nuværende tidspunkt helt sikkert nogle ting. Men det er en mand på kun 20 år, som ikke har spillet så mange topkampe, så det er meget normalt, mener landstræneren.

Højbjerg kan få spilletid allerede torsdag aften, når Schalke tager imod græske Asteras i Europa League. Kampen spilles klokken 19.

/ritzau/