Olsen: Forskel på formsvag Agger og formsvag Bendtner

Landstræner Morten Olsen skal senere på ugen udtage yderligere to eller tre angribere til kampene mod Tyrkiet og Armenien, men selv om det er småt med friske topangribere med dansk pas, bliver Nicklas Bendtner næppe en af de efterudtagede spillere.

Olsen afskrev allerede tidligere på måneden den formsvage Bendtner, men selv om han ikke længere er helt så kategorisk i sin afvisning, slår han fast, at han i første omgang kigger andre steder end til Wolfsburg.

- Jeg vil ikke afskrive nogen som helst. Chancen for, at Bendtner bliver udtaget, er minimale, men nu må vi se, hvordan kabalen går op. Der kan komme skader, og så har vi en ny situation, siger Morten Olsen.

Landstræneren har udtaget både Daniel Agger og William Kvist, der slet ikke er i kampform, men deres situation er anderledes end Bendtners, siger han.

- Vi har jo tidligere brugt Nicklas Bendtner, hvor vi ikke skulle have gjort det, for eksempel i marts mod England. Det var min fejl.

- En angriber skal være enormt skarp. Det skal forsvarere selvfølgelig også, men de har det lidt lettere, fordi de har spillet foran sig.

- Vi havde Agger med i kampene i maj, hvor han heller ikke havde spillet meget, og der gjorde han det tilfredsstillende. Han har en anden historik end Bendtner, siger Olsen.

Det samme gør sig gældende for William Kvist, der er kørt helt ud på et sidespor i Stuttgart, hvor han er langt fra holdet.

- Kvist var også med i maj, hvor han kun havde spillet få kampe. Han er også en af dem, der ikke behøver have så mange kampe i benene for at gøre det godt, siger Morten Olsen.

Nu skal landstræneren se AaB's og FC Københavns europæiske kampe i denne uge, før han lægge sig endelig fast på, hvem der bliver alternativerne til Martin Braithwaite, som foreløbig er den eneste angriber i truppen til de to kampe.

Danmark møder Tyrkiet i en testkamp i Odense 3. september og Armenien i en EM-kvalifikationskamp i København fire dage senere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip