Olsen indkalder Sviatchenko og Zanka til landsholdet

Erik Sviatchenko fra FC Midtjylland og FC Københavns Mathias "Zanka" Jørgensen er søndag aften blevet efterudtaget til fodboldlandsholdet som gardering for Pierre-Emile Højbjerg og Jores Okore, der begge er tvivlsomme til onsdagens testkamp mod USA.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside.

I forvejen har Daniel Agger og Andreas Bjelland - som begge spiller i midterforsvaret - meldt afbud, og da Jores Okore er tvivlsom til onsdagens testkamp i Aarhus mod USA har landstræner Morten Olsen efterudtaget to yderligere midterforsvarsspillere.

Foruden Okore er også midtbanespilleren Pierre-Emile Højbjerg tvivlsom til USA-kampen, skriver DBU.

- Højbjerg og Okore skal begge skannes i morgen (mandag, red.), og de bliver derfor i deres klubber for at blive undersøgt efter aftale med vores sundhedsstab. Og vi må desværre erkende, at der er en risiko for, at de ikke når at blive klar til onsdag.

- Så vi har valgt at udtage Sviatchenko og Zanka som garderinger, siger Morten Olsen.

Han glæder sig især til at se Sviatchenko fra Alka Superligaens suveræne førerhold an. Det er første gang, at han er udtaget.

- Sviatchenko er jo en spændende spiller, som desværre var skadet i foråret, hvilket måske er en af årsagerne til, at FC Midtjylland ikke blev mestre sidst.

- Nu er han klar igen og har haft en god periode for et succesrigt hold, så derfor er det oplagt, at vi ser nærmere på ham.

- Allerede nu ved vi dog, at med Agger og Bjelland ude og Okore tvivlsom, så kommer vi til at se en helt ny forsvarskonstellation, siger Morten Olsen.

Efter onsdagens kamp mod USA møder Danmark Frankrig på udebane 29. marts.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip